• Artizan Ekmek 2

Her coğrafyanın ekmeği ayrı, her ekmeğin lezzeti özel diyorsanız yepyeni ekmek tarifleriyle tanışmanızın zamanı geldi. Mısır unundan karabuğday ununa farklı içeriklerle hazırlanan yepyeni ekmek reçeteleri Artizan Ekmek 2'de sizi bekliyor.

Bu program ile; doğal yöntemlerle ekmeğin raf ömrünü uzatma yöntemleri, farklı ön mayalar ile ekmek yapımı, zenginleştirilmiş ekmek kavramı, gluten içermeyen tahıllar ile ekmek yapımı gibi pek çok alanda bilgi sahibi olacaksınız.

Artizan Ekmek 2'de öğreneceğiniz tekniklerle ekmek hakkında bugüne kadar öğrendiğiniz bilgilere yenilerini ekleyecek, daha fazla pratik yapacak, yepyeni reçetelerle evinizde ya da işletmenizde nefis ekmekler hazırlayacaksınız.

Program

14 Ocak Cumartesi, 10.00-16.00

Modern Yorumlarla Ekmek Çeşitleri

  • Trabzon ekmeği
  • Şaraplı durum buğday ekmeği
  • Tatlı kırıntılı ekmek
15 Ocak Pazar 10.00-16.00

Zenginleştirilmiş Ekmek Hamuru ve Çeşitleri

  • Panettone
  • Paskalya çöreği
  • İngiliz çöreği
  • Genç ekşi maya
21 Ocak Cumrtesi, 10.00-16.00

Ekşi Mayalı Artizan Ekmek Yapımı

  • Ekşi mayalı %100 tam buğday ekmeği
  • Ekşi mayalı arpa ekmeği
  • Ekşi mayalı cevizli %100 çavdar ekmeği
22 Ocak Pazar, 10.00-16.00

Glütensiz ve Aromalı Ekmek Hamurları

  • %100 mısır ekmeği
  • Karabuğday ekmeği
  • Rosto sarımsaklı ve taze otlu ekmek
  • Geleneksel ekşi mayalı pizza
28 Ocak Cumartesi, 10.00-16.00

Sandviç Ekmeği ve Yassı Ekmekler

  • Hamburger ekmeği
  • Çıtır sandviç ekmeği
  • Cevizli ve üzümlü ciabatta
  • Haşhaşlı lokum
/

Ders İçerikleri

  • Modern Yorumlarla Ekmek Çeşitleri
  • Zenginleştirilmiş Ekmek Hamuru ve Çeşitleri
  • Ekşi Mayalı Artizan Ekmek Yapımı
  • Glütensiz ve Aromalı Ekmek Hamurları
  • Sandviç Ekmeği ve Yassı Ekmekler

Program Detayları

  • Eğitim süresince katılımcılar MSA’nın özel ‘Artizan Ekmek’ mutfağında, kendi özel istasyonlarında tek kişi olarak çalışacaktır.
  • Tüm katılımcılara önlük seti ve reçeteleri içeren “Artizan Ekmek 2” kitabı verilecektir.
  • Eğitim süresince sabah ve öğle atıştırmalıkları, gün boyu çay-kahve ve içecekler MSA’nın ikramı olacaktır.
  • Eğitimin sonunda MSA eğitmen şeflerinin imzaladığı özel sertifika verilecektir./li>
  • Program 5 gün sürmektedir.
  • Derslerin telafisi yapılmaz. Ücret iadesi yoktur.
  • Bu eğitimden önce ‘Artizan Ekmek’ programına katılmanız önerilmektedir./li>
  •  Eğitim 5 gün sadece hafta sonu, Cumartesi-Pazar günleri yapılmaktadır.


Kimler Katılabilir?

Ekmeksiz sofra olmaz diyen sofra ve mutfak tutkunları

Restoran, café gibi işletme sahipleri ve mutfak personelleri

Ekmek konusunda uzmanlaşmak isteyen aşçılık veya pastacılık öğrencileri ve mezunları




Önemli Bilgiler

"Katılımcı belgesinde isminizin yazması için programdan en az 24 saat öncesi satın alan ve katılımcı ad-soyad bilgilerinizi biletix@msa.com.tr adresine gönderebilirsiniz."

* Programlarımız en az 8 kişinin katılımı ile gerçekleşmektedir.
* 18 yaşından küçükler etkinliğe alınmamaktadır.
* 18 yaş ve üzeri katılımcılar bilete tabidir.
* İstasyonlarda tek kişi çalışılmaktadır.
* Alınan dersin iptali ve ders değişikliği yapılamamaktadır.
* MSA, dilediği zaman ve önceden hiçbir uyarı yayınlamaksızın, tüm bilgilerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
* Biletler tek kişiliktir.Bilet çıktısı olmadan etkinliğe giriş yapılamamaktadır.