• Artizan Çikolata

Artizan Çikolata’da öğreneceğiniz tekniklerle ister evinizde, ister kendi pastanenizde uygulayabileceğiniz çikolata reçeteleri geliştirin. Orman meyveli trüf çikolatadan nugaya kadar birbirinden farklı çikolataların yapımını ve çikolatayla ilgili tüm incelikleri Artizan Çikolata’da öğrenin.

Bu programda, çikolata yapımının temel taşı olan tabling, blok, chunk gibi temperleme tekniklerini öğrenecek, kalıplama, ganajdan trüf yapımı, kaplama, kesme, transfer kâğıdı kullanma ve renklendirme gibi işleme teknikleri keşfedecek, program boyunca her gün farklı çikolata reçetelerini yaratacaksınız.

Artizan Çikolata’da ayrıca kendi marzipan ve krokanınızı yaparak, çikolatayla nasıl birleştireceğinizi öğreneceksiniz.

Program

18 Ocak Çarşamba, 10.00-16.00

Bu dersin sonunda karamel yapımı, kalıplama, dolgu ve kaplama tekniği, ganajdan trüf yapılması, jellie ve pralin yapımı konularına hakim olacaksınız.

  • Çikolatanın tarihçesi, çekirdekten başlayıp işlenebilir çikolata formuna gelebilmesi, farklı çeşitleri, kakao-yağ oranları, bitter, sütlü ve beyaz çikolatanın içerikleri
  • Tuzlu karamel pralin
  • Orman meyveli trüf çikolata
  • Ahududu jellies
19 Ocak Perşembe, 10.00-16.00

Bu dersin sonunda renklendirme, lemon curd yapımı, kalıplama, stick çikolata yapımı, nuga, roches tekniği, krokan yapımı konularına hakim olacaksınız.

  • Limon Dolgulu Beyaz Kalıp Çikolata
  • Çubuk Pralin
  • Nuga
  • Meyveli Krokan Roches
20 Ocak Cuma, 10.00-16.00

Bu dersin sonunda kesme tekniği, tranfer kâğıdı kullanımı, marzipan yapımı, çikolata ile süsleme teknikleri konularına hâkim olacaksınız.

  • Marzipan çikolata
  • Rakılı kesme çikolata
  • Blueberry pralin
/

Program Detayları

  • Eğitim süresince katılımcılar, MSA’nın özel ‘ Artizan Çikolata’ mutfağında, kendi özel istasyonlarında tek kişi olarak çalışacaktır.
  • Artizan Çikolata Seti katılımcılara hediye edilecektir.
  • Tüm katılımcılara önlük seti ve reçetelerin yer aldığı "Artizan Çikolata" ders kitabı verilecektir.
  • Eğitim süresince sabah ve öğle atıştırmalıkları, çay-kahve ve içecekler MSA'nın ikramı olacaktır.
  • Eğitimin sonunda katılımcılara MSA eğitmen şeflerinin imzaladığı özel sertifika verilecektir.

*Program 3 gün sürmektedir.
**Derslerin telafisi yapılmaz. Ücret iadesi yoktur.

Kimler katılabilir?

Tüm çikolata tutkunları

Butik pastane, restoran, café gibi işletme sahipleri ve mutfak çalışanları

Çikolata konusunda kendini geliştirmek isteyen aşçılık ve pastacılık öğrencileri ile mezunları




Önemli Bilgiler

"Katılımcı belgesinde isminizin yazması için programdan en az 24 saat öncesi satın alan ve katılımcı ad-soyad bilgilerinizi biletix@msa.com.tr adresine gönderebilirsiniz."

* Programlarımız en az 8 kişinin katılımı ile gerçekleşmektedir.
* 18 yaşından küçükler etkinliğe alınmamaktadır.
* 18 yaş ve üzeri katılımcılar bilete tabidir.
* İstasyonlarda tek kişi çalışılmaktadır.
* Alınan dersin iptali ve ders değişikliği yapılamamaktadır.
* MSA, dilediği zaman ve önceden hiçbir uyarı yayınlamaksızın, tüm bilgilerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
* Biletler tek kişiliktir.Bilet çıktısı olmadan etkinliğe giriş yapılamamaktadır.